marți, 19 august 2014

Pe unde am mai umblat - Lefkada

Cand am primit invitatia de a merge in Lefkada impreuna cu niste prieteni, habar nu aveam unde este si cam despre ce este vorba. Cautand detalii despre insula am remarcat ca este o destinatie turistica promovata intens in acest an, un fel de "must have" in domeniul destinatiilor de vacanta pentru anul 2014.
Marele avantaj al acestei insule este faptul ca nu ai nevoie de ferry pentru a ajunge pe insula, existand un pod mobil care face legatura cu continentul, insa este la aproximativ 1200 km fata de Bucuresti, ceea ce inseamna o zi petrecuta in masina.
Noi am fost cazati in Nidri, o mica localitate aflata pe la jumatatea coastei estice a insulei, intr-un complex de apartamente situat pe malul marii in zona portului, inconjurati de taverne si restaurante - Babis Apartments: https://www.facebook.com/BabisApartments
Cazarea ne-a oferit tot ceea ce ne doream: un pret decent, curatenie, curte si oameni simpatici.

Revenind la insula Lefkada...este micuta si spectaculoasa, pentru a vedea cat mai multe este necesara masina sau exista posibilitatea sa inchiriati ATV-uri sau motociclete (pentru care aveti nevoie de permis categ.A).
De cele mai multe ori parea ireal ca ne indreptam catre plaja cu tot calabalacul dupa noi, pentru ca drumul serpuia printre munti, pe serpentine incredibile, care ne ofereau un peisaj montan 100%.

Avantajul altitudinii este acela ca iti ofera imagini absolut spectaculoase
Ce sa faci in Lefkada:
1. Sa mergi la cascada din Dimosari - aflata in apropiere de Nidri, se poate ajunge cu diverse mijloace de locomotie sau puteti face o plimbare de aproximativ 30 - 40 minute. Teoretic vara se poate face baie in cascada, insa in iunie cand am fost noi apa era rece ca gheata asa ca ne-am multumit doar sa o admiram si sa ne bagam un pic picioarele in apa turcoaz.
Exista in apropiere si un barulet foarte frumos amenajat, unde poti bea ceva rece si te poti relaxa dupa o calatorie "obositoare" pe munte de peste 200 metri.

2. Vasiliki - pentru pasionatii de windsurf si nu numai. Aici puteti incerca experienta windsurf pentru o zi sau pentru o saptamana in functie de timp si buget, insa este mult mai rentabil cursul de 7 zile.
Daca nu sunteti in dispozitie sportiva, plaja din Vasiliki este una din putinele plaje cu nisip de pe insula, apa se adanceste lent, fiind ideala pentru cei care nu sunt foarte prieteni cu apa, dar care totusi vor sa se balaceasca in liniste.

3. Plaja Egremni - una dintre cele mai spectaculoase plaje de pe insula, este o destinatie preferata de cei care vor sa vada un apus frumos, plaja fiind pe partea vestica a insulei.
De la nivelul parcarii pana la plaja sunt in jur de 300 de trepte, nu le-am numarat, insa sunt multe si le urci in plin soare, ceea ce nu este o experienta tocmai placuta, de aceea aveti mare grija ce va luati cu voi pe plaja sa nu deveniti penibili, ca un individ caruia o tipa a trebuit sa ii care geanta de plaja pana sus, spre amuzamentul celor din jur.
Vazuta de sus apa pare prelucrata in Photoshop.

Noi am prins valuri uriase, nu puteai sa stai in picioare pe malul marii pentru ca veneau valuri de peste 2 mentri care maturau totul. Plaja nu este cu nisip, ci cu pietricele lustruite de apa in timp si oferea un masaj superb in momentul in care valurile te tarasc pe plaja in toate directiile.

4. Porto Katsiki - o alta plaja celebra in Lefkada si spectaculoasa. Senzatia pe care o ai e ca iti cade muntele in cap si cred ca uneori chiar se si intampla sa mai cada cate un bolovan mai mic sau mai mare. 


5. Plaja Megali Petra - este favorita mea. Chiar daca plaja este foarte ingusta si plina de pietre, oferta un spectacol al naturii unic datorita bulovanilor uriasi din apa de care se sparg valuri uriase.
Forta cu care lovesc valurile am simtit-o pe pielea mea in momentul in care un val m-a maturat de pe o piatra de parca as fi fost un fulg.





6. Plaja din Lefkas - o alta plaja cu nisip, care se intinde pe kilometri buni, impartita intr-un mod prietenesc intre cei care vor balaceala si cei care practica kiteboarding. Sub apa sunt pietre ceea ce ofera sansa celor care vor sa incerce snorkeling-ul sa vada ceva pesti.
De asemenea aici pot fi admirate apusuri colorate


Nu uitati sa va plimbati o zi cu una dintre ambarcatiunile care ofera croaziere de o zi in jurul insulei si insulele din apropiere.
Incercati cat mai multe taverne si restaurante - mancare buna, bautura buna si preturile sunt cam ca in Bucuresti, insa cu o servire mult mai placuta.
Pentru cei care iubesc cluburile si viata de noapte, Lefkada nu e destinatia ideala pentru ca restaurantele si barurile dupa 1.30 dimineata inchid muzica sau o lasa foarte incet.
Anul viitor sper sa revin in Lefkada, dar de data aceasta sa debutez in lumea kiteboarding-ului, unul dintre cele mai spectaculoase sporturi acvatice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu